Sen är det ju ett plus att håret faller av, jag vill ju inget hellre än att klippa kort just nu

Ett tips till er alla: åk aldrig frivilligt till Brudarebacken när det är snö ute. Så jävla kallt. Och visst finns det dåliga kläder, men det finns fanimig dåligt väder också.

 

 

Hittade en gammal anteckningsbok nyss som jag bestämde mig för att kolla igenom, och hittade en sida där jag skrivit ner mål i livet, alternativt saker jag vill ha gjort innan jag ligger död och begraven.

Vissa saker var så klyschiga att jag bara ville spy (typ Skriva en bestseller och Gifta mig rikt och få tusen barn) men där fanns även relativt intressanta saker med på listan (typ Hoppa 182 i höjdhopp och därmed slå min första tränare och Kunna Greklands nationalsångs alla 158 verser), bland annat det som jag hittade på tredje plats uppifrån: Att överleva cancer.

 

Jag vill inte ha cancer (helst av allt vill jag inte bli gammal över huvud taget, men man kan ju inte få allt). Men nån gång i livet vill jag ha överlevt cancer. Man skulle kunna säga att jag faktiskt inte skulle bry mig om jag fick cancer, sålänge jag överlever det.

 

Vettigt? Inte direkt.

Sporrande? Oh hell yeah.

 

Gurlz, hold mi earrings.

 

Finns inte mycket att säga...

... mer än att jag älskar nigahiga. ÄLSKAR. Med versaler.

 

 

  

NYYY HEDDEEEEER

 

Tja! Känner ni igen er eller?

Pallade inte med headern längre så jag gjorde en ny av bilden i förra inlägget.

Tycker ni att den gamla var bättre så säg till. Och tycker ni att den nya är bättre så är alla former av fjäsk, gulligull och kärleksförklaringar varmt välkommna i kommentarsfältet nedan.

 

Headerbild 2011-01-20

 

Headerbild 2011-02-26

 

Tjopp!

 

VILLHAKORTHÅRNUNUNU

 

Bilden är från i augusti, och det börjar klia i fingrarna rejält nu. Vill bara klippa av mitt hår på studs. Bort med skiten. Bort med allt det fula halvlånga. Vill ha kortkortkortkortkort nununununu.

 

Men eftersom jag är supersmart nog att nyårs-lova att låta håret växa ut och eftersom det är strikt förbjudet att bryta sina nyårslöften (bortsett från det om att sluta äta godis) så tänkte jag motivera mitt utväxande med en liten lista:

 

 

SAKER SOM ÄR BRA MED ATT HA LÅNGT HÅR

 

  1. Det är fint.


  2. ...

 

 

 

Jag vet inte hur det är med er, men jag känner att detta nog inte kommer att gå så bra.


 

Schysst lärare i alla fall

Image and video hosting by TinyPic

 

Känner mig rätt elak när en vän till mig suttit på akuten i 9,5 timmar och jag skrattar högt åt det i cirka tio minuter.

 

The longer you stare...

Min spasm-panda (som satt i presentationen, spalten till höger) försvann av en avledning som jag inte har en aning om. Vi säger därför vila i frid till spasm-pandan och introducerar en ny kompis till Claras Life:

 

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

 

Jag kallar honom Lump-Leo.

 

Ingenting, först kom ingenting, sen kom ingenting, sen kom ingenting, men ingenting är ingenting, inget, inget

Tänkte ge er en kort summering av min dag:

 

09:35 Musik.

Vi skulle ha gjort: Finslipa våra egna låtar för att sedan spela upp dem.
Vi gjorde: Pratade om Emmas nya pojkvän och plonkade på en gitarr.

 

11:10 Svenska.

 Vi skulle ha gjort: Rätta en felaktig text och hitta på betydelser för nya ord.
Vi gjorde: Rättade en felaktig text och hittade på betydelse för nya ord (!!).

 

Lunch


 

12:35 Elevdemokrati.

Vi skulle ha gjort: Skrivit på vår maktanalys efter en genomgång av maktresurser.
Vi gjorde: Pratade med Emmas nya pojk på Skype.

 

15:25 Franska.

Vi skulle ha gjort: Fyra uppgifter i boken samt en hörövning.
Vi gjorde: Lekte ny-inventerade lekar så som Blinkstorm (någon ropar BLINKSTORM! och alla ska genast blinka hysteriskt).

 

 

Slutsats: Vad fick jag gjort i skolan idag?

Rätt svar: Läs rubriken tack.

 

Hej jag heter Clara och jag tränar småbarn i stavhopp.

Imorgon ska jag vara tränare för små barn. Gör det varje söndag: åker och tränar tioåringar i friidrott, får betalt för det, är nöjd, är glad, går hem och somnar inom tio sekunder eftersom jag faktiskt aldrig gjort något mer psykiskt ansträngande i hela mitt liv.

 

Nu, när jag sitter och skriver deras träningsprogram, tänkte jag att de kunde få hoppa lite stavhopp imorgon, eftersom det är vad de bönar och ber om innan varje träning.

 

Sen slog det mig att jag aldrig hoppat stavhopp i hela mitt liv.

Hur hoppar man stavhopp?

Och nästan ännu viktigare: hur hoppar man stavhopp i en idrottshall utan stavar?

 

Typ "och så springer du fram och låtsas du att du håller i en lång pinne, och precis innan mattan där så bara slänger du upp rumpan och benen i luften och så vänder du på hela kroppen ett par sekunder innan du landar, okej, fattar du? Bra, kör".

 

Värsta var att Julia gick fram och hälsade

Bonjour mes petits rascals!

 

Idag invigde jag mina rödvita Martens med en promenad kring Göteborg med min fina vän Julia. Fick faktiskt inte ens skoskav förrän jag var på väg hem från busshållplatsen (tjejen här kan tajma).

 

Så vi promenerade runt och var plötsligt vid Kungsportsplatsen, pratade om lite allt möjligt, och jag såg la ut nåt sånt här:

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Fast kanske inte så sur då. Lyckades med att se extremt deprimerad ut på bilden. Men det var inte vad jag skulle säga, för då gick vi förbi en person som jag verkligen, verkligen kände igen. Jag kunde inte komma på vem det var, men när jag till slut gjorde det, då såg jag la ut som något sånt här:

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Och hjärtat började slå i tvåhundra slag i minuten och det enda jag kunde få fram var OH MY GOD OH MY GOD OH MY GOD och Julia trodde väl att jag fått hjärtstopp av något slag för hon frågade panikslaget HERREGUD VAD ÄR DET? Och så pekade jag på snubben som precis gått förbi och sa "Jag läser hans blogg".

 

Bara sådär. Inte mer intressant än så. Jag blir rätt lätt hysterisk.

 

Men om ni känner för att titta in Sveriges finaste fotoblogg (vilket den faktiskt är), så borde ni knappra in http://sgtsalt.blogg.se i webbläsaren och ta er en kik. Han blir säkert jätteglad.

 

http://sgtsalt.blogg.se/images/2011/tillbaka-nu_129780342.jpg

Sgt Salt-Petter himself.

 

Satan vad långt mitt hår börjar bli förresten

Image and video hosting by TinyPic

 

Sitter i min ensamhet och trollar med min trollstav och äter Bertie Botts Bönor i Alla Smaker. Ja, det är en böna-i-alla-smaker, det där röda mellan tänderna.

 

Och trollstaven funkar faktiskt. Petade lite med den på pappa när han snarkade på hotellet, och poof så slutade han. Helt magiskt.

 

 

På flygplatsen, vid röntgenmaskinerna.

 

Indisk röntgenvakt: Eum.... (kollar ner på mina skor)

 

Moi: Yes?

 

Indisk röntgenvakt: You take shoes off, please.

 

Moi: Ah, okay, sure.

 

Indisk röntgenvakt: Yes, it's because you can hide things in shoes. Like weapon.

 

Moi: Yes, haha, okay.

 

Indisk röntgen vakt: ... and your shoes are in fact exeptionally long.

 

Moi: ...

 

 

Man ba Hihi tack jag vet visst är det vackert?

 

England, London, High Wycombe och sånt

'ELLO LADS!

 

Jag är hemma! Helvete vad kallt här är!

Tänkte dela med mig av lite foton jag klickade i stora Britannien. Vill ni se hela albumet med bilder kan ni klicka här.

 

 

Vi åt fisk och chips. Eller, jag gjorde det i alla fall. Tre gånger på sex dagar. Så himla gott.

 

Vi hälsade på min farfar. Han tillbringade dagarna i sin favoritfåtölj och läste The Guardian, The Sun, Daily Mirror och alla andra brittiska tidningar du någonsin kan komma på. Han har stenkoll på allt.

 

 

Jag fick, äntligen, mina finfina Doctor Martens som jag beställde redan i oktober. Mörkröda med vit/beige sula. Glad tjej.

 

 

En dag åkte vi till London. Jag letade febrilt efter charlieissocoollike, men han syntes inte till. Antagligen gick han inte ut över huvud taget eftersom det var fullkomligt svinkallt. Jag visste att jag skulle ha tagit med min fodrade jacka.

 

 

Vi upptäckte Harry Potter-avdelningen på femte våningen inne på Hamleys i London, stod och dregglade en stund efter de exakta kopiorna av trollstavarna från HP-filmerna och köpte till slut varsin. Jag köpte Lunas, den fjärde från vänster på övre raden. Äckligt dyrt, men så himla värt. Var en glad nörd typ hela dagen.

 

 

Och så bara kände jag för att ha en fin liten svartvit London-bild som sista bild. Finns ingen story bakom denna. En gata bara. Yup.

 

MMS-inlägg


Foto0635_Martens

Yap, nu är det officiellt: som ni ser är jag numera ägare till Göteborgs (Sveriges? Världens?) absolut snyggaste skor. Röda läder-Docs med vita skosnören och sula. Sen har jag ju blivit väldans vig också, men glöm det och KOLLA SKORNA. Åh.

 

NÄMEN VILKEN ÖVERRASKNING, ETT SKRIVET-I-FÖRVÄG-INLÄGG!

HEJ!

Jag är i England.

Fick inte ta med Torsten. Men jag överlever.

 

Idag har jag (kanske) träffat min skitsöta kusin Freya och min asballa faster Barbie, och vi har (möjligtvis) ätit fish n' chips på en pub i Faringdon tillsammans med min stencoola farfar Pat, och vi har (förmodligen) bränt upp hundratals pund på skräpaffärer som Mark's & Spencer's och jag har (DEFINITIVT) fått mina röd-vita Dr Martens som jag beställde i oktober!

 

Dessutom (om man ska tro på väderleksrapporten som gick när jag skrev detta inlägg i tisdags förra veckan) är här 12 hela grader utomhus, det vill säga FETASTE SOMMARVÄRMEN! WOHO! ENGLAND ÄGER!

 

Saknar ni mig eller? Jag är hemma på onsdag. Take it easy.

 

MMS-inlägg


Foto0631

Reporting from England: OMFG JAG GJORDE SJUKASTE GREJEN IDAG: FISKAR ÅT AV ALL SMUTS PÅ MINA FÖTTER!!!!
Man fick ploppa ner fötterna i värsta akvariet med typ hundra småfiskar och SWOOSH så var alla hundra framme vid ens fötter och gnagde bort huden!

Nu är det som att ha två barnrumpor längst ner på benen. Kan inte sluta känna på dem.

 

MMS-inlägg


Foto0628

Landvetter flygplats chockeras av familjen Henry's ytterst graciösa intåg.

Haidå!

 

Veckans mest lästa artiklar

Kärlek med ForniMåndagskollenGrinchen talar ut
En gratis blogg fr�n Devote.se. Starta en blogg du ocks�.  http://claraslife.devote.se